IMG_0990 (1024x922)

Inleiding

Hatha Yoga is een lichamelijke vorm van Yoga. Tijdens de les komen traditionele yoga houdingen (asana’s), ademhaling (pranayama) en ontspanningsoefeningen voorbij.

Tijdens de Hatha Yoga lessen ligt de nadruk niet op lenigheid, maar op de houdingen aannemen op een comfortabele manier zodat de les een ‘aanvulling’ is op je dagelijkse leven en geen ‘strijd’ zal zijn.

In de les nemen we eerder een stapje terug om ontspannen te kunnen genieten van de les (en de houdingen ook daadwerkelijk effect zullen hebben) dan dat we onze grenzen gaan overschrijden.

De les is een Hatha Yoga les, maar heeft invloeden van Yin Yoga. Yin Yoga richt zich op gewrichten en bindweefsel. Houdingen worden met meer ontspanning en langere tijd aangehouden. Een volledige Yin Yoga les kan naderhand voelen alsof je een full-body masage hebt gehad.

Wat heb je nodig voor de lessen?

  • Een matje en/of een grote handdoek
  • Flesje water
  • Sportkleding
  • Warme sokken en trui/vest voor aan het einde van de les

Hulpmiddelen

Yoga props (hulpmiddelen) zijn makkelijk en fijn om te gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan yoga blokken en/of yoga riem. Als je deze props niet hebt, is dat geen probleem. Je kan hiervoor ook spullen gebruiken die in bijna ieder huishouden te vinden zijn.