Het is aan te raden om makkelijk zittende (sportkleding) te dragen, waar jij je lekker in voelt! Bij paaldansen klem je regelmatig met je huid, daarom zie je vaak dat de dames korte broekjes en tops dragen. Dit is in de eerste lessen nog niet nodig.

Goed om mee te nemen tijdens de les: vest/trui, shirt zonder mouwen, broek, korte broek (pas na les 5), sportschoenen/turnschoenen, flesje water en een handdoek.

Tijdens paaldansen is een doel om in de paal te blijven hangen. Gebruik je de dag van je les bodylotion, heb je kans dat je sneller uit de paal glijdt en dat je huid dan ook glad wordt.

Helaas hebben dames die paalsport beoefenen ook regelmatig blauwe plekken. Je huid krijgt immers een behoorlijke wrijving te verduren. We proberen natuurlijk de blauwe plekken zoveel mogelijk te vermijden door goede instructies te geven. Een kleine geruststelling: je huid went aan een bepaalde move, dus na een aantal keer zal er geen (blauwe) plek meer ontstaan.
Veel dames zijn zo enthousiast dat ze graag thuis een danspaal willen om extra te kunnen oefenen. Er zijn verschillende soorten palen te koop: spinning, static, outdoor, podiumpalen. Deze zijn weer verkrijgbaar in verschillende materialen en dikten.

De dikte van de paal varieert. De een vind 40 mm prettig de ander 45mm of 50mm. Wat je wel in je achterhoofd moet houden bij het kiezen van de juiste maat is het feit dat bij internationale wedstrijden voornamelijk gebruik gemaakt wordt van palen van 45mm. De wanddikte van een paal zal ongeveer 2 mm moeten zijn. Het is wel zo dat hoe hoger de paal

wordt des te instabieler deze ook wordt. Boven 2.70 meter is een wanddikte van 3 mm dus wenselijk.

Mocht je ervoor kiezen een leverancier te laten zorgen voor een mobiele paal, zorg altijd dat je hem voor gebruik even opnieuw vastdraait. Veel mensen laten hun mobiele paal weken staan, door het toepassen van technieken ontstaat er veel druk en trillingen op de paal, hierdoor kan het voorkomen dat hij niet meer waterpas staat en uiteindelijk met alle gevolgen van dien loskomt.