Inleiding

Er worden verschillende lessen gegeven, waarbij de lessen zoveel mogelijk worden ingedeeld op trainingsniveau, maar toch is iedereen ook weer op haar eigen niveau bezig, ieder lichaam is namelijk anders en heeft voorkeur aan andere bewegingsvormen. We laten onze leden dan ook niets doen waar ze zich niet prettig bij voelen, wanneer iemand angst heeft voor een bepaalde oefeningen proberen we haar wel zo goed mogelijk te helpen om toch ‘de move’ uiteindelijk te laten slagen. Je zult ook zien dat iedereen elkaar in de lessen helpt en elkaar positief aanmoedigt.

Paalsport beginners

Bij deze les wordt de basis van (sportief) paaldansen aangeleerd. Iedereen kan hier aan meedoen, je hoeft niet geen sportieveling, atleet of ‘heel erg lenig’ voor te zijn. De les bestaat uit een warming up, waarbij er samen met jou aan je basisconditie wordt gewerkt, er zitten zowel conditionele, kracht als lenigheid elementen in. Iedere week is de warming-up weer wat anders. Hierna worden er oefeningen aan de paal herhaald uit de vorige les en nieuwe oefening(en) aangeleerd. Een voorbeeld van oefeningen uit een beginnersles zijn verschillende spins aan de paal, zitten in de paal en de basis van het op de kop hangen, iedereen leert op zijn eigen niveau dus niet iedereen zal dit even snel kunnen. De oefeningen vormen uiteindelijk een kleine choreografie. De lessen eindigen altijd met een ontspannende cooling-down.

Paalsport half-gevorderden

Deze les is voor degene met veel ervaring met paalsport. Hier komen verschillende gevorderden trucs aanbod en wordt de nadruk gelegd op het maken van combinaties in de paal. Je conditie heeft een bepaald punt bereikt waardoor je een reeks van trucs achter elkaar kan maken zonder tussendoor op de grond te komen. Je bent nooit uitgeleerd bij het paaldansen omdat er altijd weer nieuwe, uitdagende (en soms onmogelijke) trucs voorbij komen!

Paalsport gevorderden

Deze les is voor degene met veel ervaring met paalsport. Hier komen verschillende gevorderden trucs aanbod en wordt de nadruk gelegd op het maken van combinaties maken in de paal. Je conditie heeft een bepaald punt bereikt waardoor je een reeks van trucs achter elkaar kan maken zonder tussendoor op de grond te komen. Je bent nooit uitgeleerd bij het paaldansen omdat er altijd weer nieuwe, uitdagende (en soms onmogelijke) trucs voorbij komen!

Paalsport choreografielessen

Tijdens deze lessen leer je een choreografie in en om de paal. We werken in 4 tot 12 weken aan een gehele choreografie van tussen de 2 en 4 minuten. Je leert stap voor stap dansen en bewegen op het ritme en in het thema van de muziek. Tijdens deze les train je je uithoudingsvermogen en verbeter je souplesse aan de paal.

Paalsport krachtles

Tijdens de krachtlessen focussen we op het verbeteren van je kracht en uithoudingsvermogen in de paal. We werken aan langere combi’s, handstanden en werken
toe naar de zwaardere paalsport moves. Verder wordt je regelmatig verrast door een circuit training aan de paal.

Schrijf je direct in voor een gratis proefles!

Inschrijven